Jaarlijkse Kaarsjesavond begraafplaats Akerstraat viert eerste lustrum

Posted by | december 21, 2013 | Nieuws, Vanuit de fractie

Alweer de 5e editie van de jaarlijkse Kaarsjesavond op begraafplaats Akerstraat, hartje Heerlen, staat voor de deur. Op maandag 23 december zullen enkele duizenden kaarsjes bij de vele grafmonumenten worden gezet. Er zullen dit jaar zelfs vuurpotten en vuurkorven worden geplaatst laat de enthousiaste groep vrijwilligers die dit mogelijk maakt weten.

KaarslichtOm 16.00 uur starten de voorbereidende werkzaamheden waarna, zodra het donker is, de eerste fonkelende kaarsjes te zien zijn. Het jaarlijkse sfeervolle Kerstconcert van harmonie Sint Bernadette zal voor de eerste keer vooraf gegaan worden door een heuse levende Kerststal. Een levende Kerststal (vanaf 18 uur) in de oude sfeervolle (Kerst)kapel op de begraafplaats waarna om 19.00 uur het jaarlijkse Kerstconcert van start gaat.

De vrienden van de begraafplaats aan de Akerstraat nodigen eenieder van harte uit om de begraafplaats in hartje Heerlen op deze jaarlijkse kaarsjesavond, die altijd op 23 december plaatsvindt, te komen bezoeken. Zij bieden eenieder (zo lang de voorraad strekt) een (gratis) kaarsje aan om bij het grafmonument van zijn of haar keuze te plaatsen. Elk jaar weer is het een sfeervol gebeuren dat bijdraagt aan het verlichten van de donkere dagen voor Kerst. Toegang is, natuurlijk, gratis.