Kaarsjesavond Akerstraat, opendagen Modelspoorbaan Jongen en Eindejaarsloop: ook eind december weer boordevol met leuke activiteiten

Posted by | december 03, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Pak je agenda en schrijf mee: 23 december (van 17 tot 20 uur) Kaarsjesavond begraafplaats Akerstraat, zaterdag 29, zondag 30 december en zondag 6 januari (allen van 11 tot 17 uur) opendagen Limburgs grootste Modelspoorbaan en op Oudejaarsdag: de Eindejaarsloop.

Met de feestdagen voor de deur is het weer een drukte van belang aan gezellige activiteiten. Ook Heerlen blaast -natuurlijk- een stevig deuntje mee. Behalve dat op 13 december Wintertijd Heerlen voorzichtig van start gaat -om daags erna feestelijk te openen- staat op zondag 23 december de jaarlijkse Kaarsjesavond op de historische begraafplaats aan de Akerstraat op het programma. Vele honderden kaarsjes sieren dan (vanaf 17 uur) het oude, historische gedeelte terwijl om 19 uur het Kerstconcert van Big Band Bernadette van start gaat. Zolang de voorraad strekt is er bovendien Glühwein, Chocomel en… Kerstbrood.

Heerlens best bewaarde geheim is wellicht Limburgs grootste modelspoorbaan gelegen aan de kop van de Valkenburgerweg. Bezoek de site: www.autorijschooljongen.nl/modelspoorbaan en sta versteld van deze enorme treinenwereld waaraan menigeen diens hart verpand heeft.

In het laatste weekend van december opent Modelspoorbaan Jongen diens deuren -van 11 tot 17 uur- en doet dat op de eerste zondag van het nieuwe jaar nog eens dunnetjes over. Liefhebbers, van groot tot klein, en van tot ver buiten Heerlen staan tekens weer versteld. Onze tip: ga kijken en mis het niet.

Om het oude jaar goed uit te luiden staat bovendien bij honderden sportievelingen, ondertussen al jarenlang, de Oudejaarsloop op de agenda. Op en rondom sportpark Terworm is dan een grote en een wat kleinere route uitgestippeld om met deze sportieve prestatie fris en fruitig het nieuwe jaar in te gaan.

De inschrijving, die overigens vorig jaar al snel tegen het maximale deelnemersaantal aanliep, is inmiddels geopend. Bezoek voor meer informatie: www.oudejaarsloopheerlen.nl

Maar allereerst een fijne Sinterklaas allemaal en dan… op naar de Kerstdagen!