Kaarsjesavond: Vrienden begraafplaats Akerstraat hopen op duizenden lichtjes

Posted by | december 20, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

Voor de 7e maal wordt op 23 december aanstaande de jaarlijkse kaarsjesavond op de historische begraafplaats aan de Akerstraat te hartje Heerlen gehouden. De vrienden van deze begraafplaats hopen dit jaar op duizenden fonkelende lichtjes en doen daarvoor een beroep op u.

Kaarsjes, lege jampotjes (met een waxinelichtje erin), lantaarns… het mag allemaal geplaatst worden tijdens de jaarlijkse kaarsjesavond op de historische begraafplaats aan de Akerstraat. De vrienden van de begraafplaats hebben, als initiatiefnemers, de organisatie in handen en verzorgen het programma dat om 17 uur start en tegen 20 uur eindigt.

Er worden niet alleen veel kaarsjes geplaatst. Dit jaar hoopt de organisatie op extra veel steun van omwonenden, bedrijven en instellingen. Kom en doe mee! Proef de sfeer tijdens deze indrukwekkende avond. Plaats een kaarsje (of meer) neem een lantaarntje van huis mee of spaar lege glazenpotjes en vul deze ter plekke met een waxine lichtje.

Voorafgaand aan de jaarlijkse kaarsjesavond wordt, deelname gratis, een rondleiding over de historische begraafplaats gegeven. Heerlen kenner Jan Teunissen neemt deze rondleiding voor zijn rekening en deelt daarbij vele wetenswaardigheden en anekdotes van deze fraaie begraafplaats met u. De rondleiding start om 14 uur en eindigt rond 16 uur. Dat is ruim op tijd om sfeer te proeven van de jaarlijkse kaarsjesavond.

Tegen 19 uur vind vervolgens, bij de hoofdingang aan de Akerstraat, het jaarlijkse Kerstconcert van Big Band Bernadette plaats. Met dit Kerstconcert komt de kaarsjesavond tot een sfeervol hoogtepunt.

Via deze oproep hopen de vrienden van de begraafplaats velen enthousiast te maken om ook een kaarsje te plaatsen en samen de uitdaging aan te gaan om de begraafplaats met duizenden kaarsjes te verlichten. De jaarlijkse kaarsjesavond op begraafplaats Akerstraat start op 23 december om 17 uur om tegen 20 uur te eindigen. Toegang gratis.

Kaarsjesavond