Kandidaat raadslid Dave Berkers (Heerlerbaan) stelt zich aan u voor

Een bijzonder goede dag. Mijn naam is Dave Berkers. 

Ik woon al 45 jaar, met veel plezier en passie, in stadsdeel Heerlerbaan. Een mooi gebied waar de laatste jaren veel veranderd is. Een omgeving waar, wat mij betreft, nog veel meer gaat veranderen. In positieve zin natuurlijk. Zaken waar je vrolijk van wordt. Zeker daar waar je woont en leeft moet je je immers ‘goed in je vel’ voelen. 

Als gemeenschap samenwerken in en aan een positieve omgeving. Ook dat doe je samen met bewoners, ondernemers en het verenigingsleven. 

Waarom kandideer ik met Hart-Leers voor een plek in de gemeenteraad?  

Heel eerlijk gezegd: uit jarenlange ervaring heb ik persoonlijk ondervonden dat deze lokale politieke partij dicht bij de inwoners, ondernemers en het verenigingsleven staat. Lokaal gebonden, goed benaderbaar en bovendien heel open over gemeentelijke stukken die zij veelvuldig met eenieder delen. Een eerlijke mening geven, soms kritisch als dat nodig is, maar altijd oprecht met het beste voor ogen. 

Natuurlijk komen daar reacties op en dat mag en hoort ook zo. Hun kracht is samenbrengen, aanpakken en… oplossen.  

Ook voor de Heerlerbaan heeft Hart-Leers diverse kwesties aangepakt en opgelost. Bijvoorbeeld het rattenprobleem dat in onze woonbuurt speelde. Samen met gemeente, woningstichting en belangenvereniging werd de koe bij de hoorns gevat. Met snel schakelen (en blijvende inzet) van Hart-Leers raadsleden Roel en Emile werd het probleem opgelost.

Bovendien was het Hart-Leers die bloed, zweet en tranen investeerde voor behoudt en opwaardering van winkelcentrum Giesen-Bautsch in het hart van onze Heerlerbaan. Met resultaat: het winkelcentrum blijft en een flinke opwaardering staat in de steigers. 

Deze lokale, ongebonden partij brengt lokaal handelen en dicht bij de mensen staan al vele jaren dagelijks in praktijk. Bij Hart-Leers staat het stadsbelang op nummer 1.  

Heerlen is een wereldstad waar we trots op mogen zijn. Wat mij betreft gaan we onze stad en al onze buurten nog veel beter op de kaart zetten dan Aken en Keulen bij elkaar. Persoonlijke meningen opzij. Samen voor het stadsbelang! Op naar een geweldige stad met hele mooie stadsdelen. Samen maken wij onze stad. 

Ik ga me met passie inzetten voor mijn woonwijk Heerlerbaan en voor heel onze stad Heerlen. 

Verbinden, aanpakken en problemen oplossen doe ik al jarenlang iedere dag met mijn eigen bedrijf. Zowel met nationale als internationale ambassadeurs. Wat ik dagelijks voor m’n werk doe breng ik graag voor heel onze stad in praktijk. 

Immers: Zonder groot hart is rijkdom een lelijke bedelaar. 

Met hartelijke groeten, Dave Berkers.