Kerkraderweg 76 Molenberg: plannen voor 19 appartementen in voormalig kantoorpand Peutz?

Via bijgaande stukken nam menigeen onlangs kennis van de mogelijke plannen voor het (voormalige) kantoorpand van de hand van architect Frits Peutz. 19 -gestoffeerde- appartementen, voor 1- of 2- persoons bewoning, parkeergelegenheid voor 15 auto’s en een gezamenlijke buitenruimte doen bij buren/buurtgenoten de wenkbrauwen fronsen. Is dit niet een beetje (te) veel?

Alhoewel er kennelijk gemikt wordt op jonge starters op de woningmarkt, jongeren die van thuis uit een eerste woning betrekken, gonst het in de buurt van de geruchten. Clustering voor jonge alleenstaande, nieuwe Nederlanders, woningen in een verder traject van behandeling/hulpverlening?! Is het bijgaand geschetste werkelijk waar en oprecht of… gaat er iets anders achter schuil vraagt menigeen zich af.

Hart-Leers: ‘Al enige tijd proberen wij boven water te krijgen hoe de plannen luiden. Er lijkt nu steeds meer duidelijkheid over te komen. Een heus appartementencomplex van een voormalig kantoor- en voordien schoolgebouw- maken is natuurlijk een hele switch. Enkele woningen ten opzichte van 19 appartementen creëren ook. Laten we als startpositie er van uitgaan dat de bedoelingen en insteek goed en oprecht zijn en de buurt vandaar niks te vrezen heeft. Het lijkt ons, ook wat dat betreft, wijs en goed dat nadat Heerlen deze week met de pandeigenaar gesproken heeft er snel duidelijkheid van zaken komt. Gaat het daadwerkelijk om bijgaand plan en, zo ja, hoe passen 19 appartementen in de huidige woonomgeving. Is de insteek goed, wijs en verdedigbaar of dient er een alternatief plan te komen?’

Zowel pandeigenaar als gemeente Heerlen zijn aan zet om de buurt, en zeker de naaste buren, snel optimaal te informeren.

Kerkraderweg-76-Heerlen-toelichting-projectontwikkeling-HVA-1-kopie-1