Kerststad Heerlen

Posted by | december 13, 2018 | heerlen, Nieuws

Vanaf vanmiddag 15 uur zet Wintertijd Heerlen z’n voorzichtige eerste stapjes om morgen officieel te openen. Vanaf zaterdag heeft de Kerstman zijn huis in winkelcentrum ’t Loon en op die avond trekt er een heuse Winterpleintjes parade door de binnenstad. Kerststad Heerlen ligt in het verschiet.

Met een heuse Winterpleintjes Parade over en rondom de Vijf pleintjes, allen gelegen vlakbij het Pancratiusplein, en bezoek aan diverse verborgen Heerlens plekjes word de toon gezet. Kom kijken en doe mee. 

De wandeling start zaterdagavond stipt om 19 uur op de Oude Veemarktstraat nummer 2, vlakbij de Morenhoek. Een outfit in Kerstsfeer, leuke lampjes -en noem maar op- de organisatie van dit evenement -waaraan deelname gratis is- moedigt het van harte aan. 

Als of kosteloze deelname aan dit, zeker en vast, leuke evenement nog niet genoeg is is er -na de gedurende ongeveer een uur durende wandeling- ook nog ‘een lekker hartigheidje’ voor de deelnemers tijdens een gezellige afsluiting in het Tipitentendorp op de markt.

In de middag daarvoor betrekt de Kerstman zijn huis in winkelcentrum ’t Loon. Na diverse omzwervingen door de stad lijkt hij een vaste plek in het Loon gevonden te hebben en wordt hetgeen hij daar allemaal doet keer op keer gezelliger. Tekenen, verhaaltjes vertellen, op de foto met hem gaan en noem maar op. Vanaf zaterdagmiddag tot en met de Kerst is hij present aan de rand van het stadscentrum in een sfeervol ingericht winkelcentrum ‘t Loon.

Aansluitend op de Kaarsjesavond (23 december op de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat) pakt Heerlen uit met een heus Kerstconcert in de Pancratiuskerk. Op zondagavond 23 december start daar -om 20 uur- het gospelconcert dat een ware keur aan swingende Kerstmuziek de revue laat passeren. Wederom -ook hier- toegang gratis!

Met een knus en gezellig spiksplinternieuw evenement als Wintertijd Heerlen -schaatsen, glijden, een wintercafé en nog veel meer- lijkt ‘de kapstok’ als verbindende schakel gevonden om hartje Heerlen gezellig op de kaart te zetten.

Doe je Kerstinkopen in Heerlen, bezoek de verschillende activiteiten of ga eens lekker languit zitten voor een van de Kerstfilms die stadsbioscoop Quatro vertoont.

Volop te doen in een stad vol gezelligheid! Zo zien we Heerlen graag. Zegt ’t voort en komt allen…