Kostbaar Mijnwaterproject pruttelt voort

Alhoewel er wel een goedbetaalde directeur is bestaat het Mijnwaterbedrijf nog steeds niet. Dat terwijl Heerlen ook vorig jaar weer flink in het project investeerde. Alhoewel de geboekte omzet in verhouding tot de gemaakte kosten nagenoeg niks is daalde die omzet het afgelopen jaar. Hart-Leers informeerde naar de cijfers van vorig jaar (bijlage) en kreeg deze -na enig aandringen- onlangs.

Heerlen verleende het project vorig jaar een krediet van ruim 1 miljoen terwijl de inkomsten van het gehele project op amper 57.000 euro steken bleef. Daarnaast werd voor enkele miljoenen aan nieuwe aansluitingen bij de Arcus Campus en het APG aangelegd. Aansluitingen van locaties die feitelijk hun eigen overtollige energie via het mijnwaternetwerk kwijt willen geraken.

Hart-Leers: ‘Wij maken ons ook over dit project blijvend grote zorgen. Inmiddels verdwenen circa 18 miljoen euro in de mijnwaterput waartegenover een schamele omzet van amper 57.000 euro staat. De cijfers spreken boekdelen terwijl de subsidiepot eind dit jaar opdroogt en Heerlen er dan alleen voor staat.’

Bijlage