‘Laatste nieuws’ over vestiging Primark kledingwinkel in hartje Heerlen

Posted by | December 02, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

Hart-Leers volgt de besproken komst van kledinggigant Primark al jarenlang zeer nauwlettend. Met de laatste ontwikkelingen voor goed ogen, Primark liet begin vorige maand de overeenkomst voor vestiging in het Schinkelkwadrant op de 2e Promenade verlopen, stelden wij -tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar- gisteravond bijgaande vragen.

Uit beantwoording door burgemeester en wethouders blijkt dat de wethouder donderdag jongstleden contact had met Primark en hij zowel telefonisch als persoonlijk met de kledinggigant spreekt. Omdat Primark de overeenkomst in het Schinkelkwadrant liet verlopen (en vervolgens niet verlengde) -iets waarover ook gepubliceerd werd- bleek dat een van de insteken van het recente contact. Primark heeft daarbij kennelijk meer dan een plek in hartje stad de revue laten passeren. Een mogelijke locatie alwaar men zou willen/kunnen neerstrijken.

Goed nieuws! Immers: dit onderstreept zeer waarschijnlijk het feit dat Primark nog steeds interesse heeft in een omvangrijke vestiging te hartje stad.

Heerlen wil Primark erg graag in de binnenstad zien neerstrijken. Ook dat is iets dat Hart-Leers onderstreept en waar mogelijk graag ondersteunt.

Ook op dit moment blijkt een vestiging van zo’n 6000 vierkante meter aan de orde. Een omvangrijke nieuwe winkel die als ware magneet voor de binnenstad zal werken en daarbij niet alleen Primark van vele kooplustigen zal voorzien. De wethouder kon niet precies aangeven om hoeveel werkgelegenheid het in dat geval zal gaan maar benadrukte wel dat het dan om een behoorlijk aantal nieuwe banen gaat.

Al jarenlang doet Heerlen moeite om Primark naar de stad te halen. Daarbij werd gisteravond onderstreept dat de stad niet zelf ‘aan de kar trekt’ maar wel initiatieven van verhuurders, om Primark naar Heerlen te halen, waar mogelijk ondersteunt.

De vraag of Heerlen ‘meerdere ijzers in het vuur’ heeft om vergelijkbare nieuwe winkelketens naar de stad te halen werd helaas niet positief bevestigd. ‘De gemeente Heerlen haalt geen winkels naar de stad’, liet de wethouder weten. Het blijft bij het waar mogelijk steunen van nieuwe initiatieven.

Het versterken van de binnenstad is een streven dat Hart-Leers ondersteunt en uitdraagt. Een komst van kledinggigant Primark zal daar, samen met nieuwe ontwikkelingen in winkelcentrum ‘De Bongerd’, een flinke (en broodnodige) impuls aan geven.

vragenuur 02.11-1