Langlopende leningen gemeente Heerlen -in amper 10 jaar tijd- met bijna 200 Miljoen gestegen

Vandaag ontving Hart-Leers, na weken wachten, antwoord op diens vraag hoe de kortlopende en langlopende leningen van de gemeente Heerlen zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkelden. De langlopende leningen stegen -van 2010 tot 2019- met bijna 200 (!) miljoen terwijl de kortlopende leningen een uiteindelijke groei van 25 miljoen kenden.

Hart-Leers: ‘Met een gat in de hand besturen levert dergelijke cijfers op Mochten wij deze cijferreeks zelfstandig op een rijtje gezet hebben klonk het daarop vast en zeker -dit klopt niet en dat is anders-. Bijgaand is echter het gemeentelijk antwoord op onze vraag en kan aldus gemeentelijk zeker niet tot ontkenning leiden. Gek he dat Hart-Leers al vele jaren lang consequent tegen de jaarlijkse gemeentelijke begroting stemt. Heerlen hangt afgemat in de touwen: zelfs voor de huidige grote crisis was de financiële situatie van onze stad al ronduit hopeloos en uiterst alarmerend…’

Bron Gemeente Heerlen:

In onderstaande tabel per boekjaar de stand van zaken van zowel onze langlopende lening portefeuille als onze kortlopende lening portefeuille vanaf 2010 tot 2019.