Langzaamaan komt beweging in Heerlens parkeerbeleid

Posted by | januari 09, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

Langzaamaan komt er beweging in het lokale parkeerbeleid. Hart-Leers diende voorstel na voorstel in om de tarieven fiks naar beneden bij te stellen en boekt beetje bij beetje resultaat. Het duurde erg lang en koste ons veel praten en voorstellen doen echter… voetje voor voetje en stukje bij beetje komt er nu, langzaamaan, verbetering. Hiep, hiep, hoera… eindelijk!

Het zeer betaalbaar maken van betaalbare parkeerplekken aan de Spoorsingel bleek een daverend succes. Het dagtarief aldaar van 3 euro zorgt er voor dat de eerder lege parkeerplaatsen nu nagenoeg allemaal prima in gebruik zijn.

Niet alleen dit stelde Hart-Leers voor: ook deden wij, onder andere, het concrete voorstel om de parkeerplaatsen achter winkelcentrum ‘t Loon op een zelfde manier te gebruiken. Ook dit voorstel is nu door de wethouder parkeren overgenomen. Dat terwijl hij (prima gedaan wethouder!) ook goed, zoals wij tevens voorstelden, naar andere mogelijkheden gekeken heeft.

Zo wordt/is het parkeerpleintje onder aan de Klompstraat ook stukken betaalbaarder en worden de veelal lege parkeerplekken aldaar daarmee ook een hele stuk aantrekkelijker voor gebruik.

Hart-Leers: ‘Na voorstel op voorstel en daarvoor de blaren op onze lippen en tong gepraat te hebben lijkt het kwartje eindelijk gevallen. Dat er nog heel veel werk te verzetten valt moge duidelijk zijn. Het begin is gemaakt. Snel voort op deze weg.’