Lichtstoet Heerlen: jaar na jaar meer deelnemers en toeschouwers

Posted by | maart 04, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Alweer vele jaren geleden (1997) begon de huidige Lichtstoet Heerlen als Der Truuktoch. Een geweldige manier om nog een keer je mooie carnavalswagen en indrukwekkende andere carnavalscreaties aan het publiek te tonen. Een laatste keer feestelijk verlicht door de straten van Heerlen trekken voordat het carnavalsseizoen voorbij is. Het begon met een handje vol wagens, klein maar ook toen al oergezellig. Der Neu Generatie, die Der Truuktoch bedacht, droeg de organisatie van deze fraai verlichte carnavalsstoet in 2004 over aan Organisatie Lichtstoet Heerlen. Zij organiseren sindsdien, jaar na jaar weer, de alom bekende, fraai verlichtte, Lichtstoet Heerlen.

Nog nooit van Lichtstoet Heerlen gehoord? In dat geval hebt u zeker en vast een prachtig carnavalsevenement gemist. Fraai verlichtte carnavalwagens, sjiek uitgedoste groepen, einzelgänger en ga zo maar door. Zij nemen met vele tientallen optochtnummers deel. Hun fonkelende lampjes, tot grootste lichtshows aan toe, bieden een carnavalsspektakel dat ongekend is.

Jaar na jaar weer groeit het aantal deelnemers van deze stoet. Zoveel dat menigeen spreekt van de nachtoptocht van Limburg.

Natuurlijk is Lichtstoet Heerlen ook dit jaar weer vrij toegankelijk. De organisatie weet namelijk, met veel inzet en enthousiasme, het jaar na jaar mogelijk te maken dat alle Heerlenaren -en vele bezoekers uit de hele regio- kosteloos kunnen meegenieten. Jong en oud trekt -feestelijk verlicht- door hartje Heerlen. Uit heel Zuid-Limburg weten deelnemers hartje stad te vinden. Lichtstoet Heerlen is immers een evenement dat met stip in menige agenda staat.

Kom kijken en meegenieten: neem gerust lampjes mee (en spelt ze op). Zo wordt het lichtspektakel nog feestelijker.

De officiële start van de Lichtstoet staat vanavond om 20.11u. gepland. De route start op de Geleenstraat en verloopt via het Pancratiusplein langs de Pancratiusstraat richting Bongerd en Markt naar de Saroleastraat. Bezoek voor meer informatie: www.lichtstoetheerlen.nl