Lichtstoet Heerlen viert 15e editie: tientallen wagens, vele groepen en… zo’n 10.000 toeschouwers langs de route  

Posted by | februari 13, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Lichtstoet Heerlen valt niet meer weg te denken uit het programma van menig carnavalist. Als vanavond de 3 dolle dagen op het einde aan gaan is een van de niet te missen hoogtepunten de jaarlijkse Lichtstoet. De kleurrijke ‘Lampjesoptocht’ die door hartje Heerlen trekt. Een Lichtstoet met in de loop der jaren een gemiddelde deelname van zo’n 55 fraai verlichtte wagens en mooi uitgedoste groepen. Een ware lust voor het oog.

Klokslag 20.11 uur start de lange, kleurrijke stoet vanaf de kop van de Valkenburgerweg om zich via de Geleenstraat richting Pancratiusplein te begeven. Door de Pancratiusstraat volgt de route de Bongerd/Markt om via de Saroleastraat en Schinkelstraat het ‘rondje binnenstad’ af te maken.

Vele groepen (en daarbij meestal ook hun grote fraai verlichtte praalwagens) houden vooraf al ruimschoots rekening met deelname aan Lichtstoet Heerlen. Allerlei soorten verlichting worden namelijk al tijdens de bouw en drukke voorbereidingen in de pakken en carnavalswagens verwerkt.

Groepen, van groot tot klein, -uit de hele regio en zelfs van tot ver daarbuiten- weten Lichtstoet Heerlen jaar na jaar weer te vinden. De jaarlijkse inschrijvingsavonden in café D’r Klinge aan het Pancratiusplein zijn daarbij overigens vaak de avonden waar deelnemers en organisatie even informeel bijpraten. Hierbij kwam het inmiddels al vaker voor dat het maximale aantal van zo’n 60 deelnemers (groepen, einzelgänger en natuurlijk… carnavalswagens) al snel in zicht kwam.

Vanavond om 20.11 uur start Lichtstoet Heerlen, ben er bij en mis het niet. Bekijk voor meer informatie: www.lichtstoetheerlen.nl