Lichtstoet Heerlen zoekt 500 euro om begroting ‘rond’ te krijgen  

Posted by | februari 01, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Het organiseren van de drukbezochte Lichtstoet Heerlen vergt jaar na jaar weer behoorlijk wat tijd, moeite en inzet. Alhoewel reeds een flink deel van de benodigde gelden om de jaarlijkse Lichtstoet te kunnen organiseren inmiddels binnen zijn komt het nu nog ‘slechts’ op  500 euro aan om de begroting 2017 rond te maken en ‘groen licht’ te kunnen geven.

Langs een drukbevolkte route in hartje Heerlen trekt al vele jaren een 60-tal mooi verlichte wagens waartussen groepen, einzelgänger en noem maar op -allen versierd met kleurrijke verlichting- voor een allerlaatste maal hun creaties van carnaval 2017 tonen. Al jaren is het maximale aantal deelnemers steevast aanwezig en groeit het aantal kijkers langs de route keer op keer.

Het handjevol vrijwilligers dat inmiddels al jarenlang garant staat voor de organisatie steekt er ziel en zaligheid in om ook dit jaar weer de aanzienlijke begroting rond te kunnen krijgen. Zij hebben echter pas ‘rust’ als ook de laatste 500 euro -die hiervoor nog broodnodig is- gevonden blijkt.

Al vanaf 11 euro is het mogelijk om te steunen en daarmee te laten zien achter dit mooie, jaarlijkse lichtjesfeest te staan.

Hart-Leers:  ‘Al enkele jaren helpen en ondersteunen we Lichtstoet Heerlen, met veel plezier, daar waar het kan. Jaar na jaar word succes en vooruitgang geboekt. Nu we merken dat de vrijwilligers het momentele financiële tekort als een behoorlijke last ervaren hopen we dat eenieder die Lichtstoet Heerlen een warm hart toedraagt actief meehelpt om het nu nog openstaande tekort van 500 euro snel te dichten.’

Bezoek voor meer informatie over Lichtstoet Heerlen (en/of voor het doen van een sponsorbijdrage)  www.LichtstoetHeerlen.nl