Limburgs grootste modelspoorbaan -dit jaar- noodgedwongen gesloten voor publiek

Eenieder, groot en klein, die er al eens geweest is kan het beamen. Limburgs grootste modelspoorbaan, gelegen aan de kop van de Heerlense Valkenburgerweg, is een aanrader om te bezoeken. Alhoewel de jaarlijkse open dagen normaliter in deze periode plaatsvinden zijn deze -dit jaar- afgeblazen. Vanwege de momentele regels en eisen mag en kan het jammer genoeg gewoonweg niet en slaat Modelspoorbaan Jongen noodgedwongen een jaartje over.

Ondanks de pandemie is er misschien nog wel veel meer dan ooit te voren gewerkt aan deze immense, Limburgs grootste, modelspoorbaan. De liefhebbers die achter dit grote miniatuurproject schuilgaan treffen zich wekelijks en bouwen noest door aan deze grote wereld in het klein. Eenieder die al eens op bezoek was verwonderde zich aan de immense kleine wereld waar behalve vele langsrijdende treinen van alles te beleven is.

Zonder ook maar iets te kort te doen, feitelijk is het gewoonweg veel te veel om te beschrijven, spreken vele foto’s en filmopnames boekdelen.

Kortom dit jaar, helaas, geen open dagen. Echter volgend jaar, tussen Kerst en Nieuwjaar, zal het er zeker en vast weer als vanouds zijn…

Bezoek voor meer informatie: www.autorijschooljongen.nl/modelspoorbaan