Ludieke actie: café Bluff werft met 1,5 meter bier

Niet elk café heeft veel plek of een groot terras. Het knusse café Bluff (Dautzenbergstraat, Heerlen) is van bescheiden omvang met dito terras maar laat ook in deze barre tijden van zich horen. Met ‘1,5 meter bier = meer plezier!’ promoot het café diens ludieke actie: 1,5 meter bier in plaats van de welbekende ’meter’. Waarom? Dat moge duidelijk zijn.

Ga er maar aan staan. Extra ruimte moeten creëren, minder gasten mogen ontvangen en voordien geruime tijd -zonder je normale inkomsten maar wel met doorlopende kosten- gesloten zijn. Ook café Bluff in Heerlen stond te popelen om open te mogen gaan en heeft inmiddels een dikke week ervaring achter de rug.

Hart-Leers: ‘Laten we hopen dat vanaf volgende maand de teugels nog ietsje losser kunnen en in plaats van nu 30 dan tot 100 gasten ontvangen mogen worden zodat het niet alleen buiten maar ook binnen weer een beetje meer als van ouds wordt. Een groot compliment ook aan de vele ondernemers die de moed erin houden en behalve (bijvoorbeeld) allerlei leveringen aan huis opstarten en/of uitgifte balies openden nu ook ludieke acties, zoals café Bluff dat doet, op poten zetten. Sterkte allemaal en… heel veel succes!’