Maankwartier: bouwen tegen beter weten in

Posted by | maart 28, 2015 | Gemeenteraadsverkiezingen, Nieuws

Alhoewel de koppen boven de regionale krantenberichten van vandaag ‘hosanna’ zijn is de inhoud bedroevend. Het Maankwartier bouwt tegen beter weten in en is nog steeds naarstig op zoek naar investeerders.

Zo staan de XXL supermarkt en de parkeergarage in Noord ‘op het punt om in handen van buitenlandse beleggers te komen’. Eerst moet daarvoor echter wel nog een voorbereidend boekenonderzoek worden afgerond waarna in juli duidelijkheid volgt. Tja. Men zoekt, zo staat er zwart op wit, grote winkelruimte met een huurder zoals in het Heerlense geval Jumbo. Ietsje verderop wordt doodleuk gemeld dat de Jumbo (komst XL van de baan?) wil onderverhuren en daarmee de insteek van het hebben van een grote huurder te niet gedaan wordt…

Een deel van de woningen gaat via sociale woningcorporatie Weller de verhuur in terwijl van het koopdeel nog steeds geen enkele woning verkocht is. Behalve van ‘in optie nemen’ is van verkoop geen sprake.

Als klap op de vuurpijl begon deze week de bouw van deel Zuid aan de kop van de Saroleastraat. Het gedeelte waar het voor 12,5 miljoen (eerder 15 miljoen) te koop staande Maanhotel komen moet. Daarbij zoekt men ook (nog steeds) naar een eindbelegger voor de parkeergarage aldaar. Weller meldt via de pers: ‘Daar zijn al huurders voor, maar zonder eindbelegger bouwen we niet’.

De kop boven het tweede artikel dekt de lading beter: ‘Buitenlands geld kieskeurig’. ‘Ook buitenlands geld kieskeurig’ was wellicht een betere kop geweest…