Maankwartier: een maand na de feestelijke opening

Posted by | June 27, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Het Maanplein ligt er nog exact hetzelfde bij als 4 weken geleden. Lege winkel- en horecaruimten. Cascoruimten waar, stuk voor stuk, een bordje op de ramen hangt met: ‘gereserveerd’, ‘hier komt’ en ‘nog beschikbaar’ terwijl in de ruimten niets gebeurt. Waar wacht men op?

De parkeerkelder heeft van begin af aan ‘natte voeten’ en is al wekenlang rood-wit afgelint ‘vanwege vloercoatingswerkzaamheden’. Een 20-tal bomen op het plein voor Jumbo en Action staan al wekenlang geduldig te wachten totdat iemand hen op hun plek zet. Het Maankwartier een maand na de feestelijke opening. Er lijkt weinig verandert.

Mooi of niet mooi? Dat is niet het discussiepunt. Wel: wat levert het Maankwartier Heerlen op?

Tot nu toe lijkt dat het volgende: verhuizers Jumbo en Action laten leegstand in winkelcentrum ‘t Loon achter. Gemeente Heerlen en UWV zorgen met hun verhuizing voor leegstaande gebouwen rond het Raadhuisplein. Er komen geen ‘verplaatsers’ heette het vooraf nog stellig.

Benieuwd naar hoe het verder gaat. Noord: van de 30 koopwoningen staan er volgens Maankwartier nog 12 te koop, de huurwoningen in de duurdere klasse zijn nog allemaal verkrijgbaar en de nog af te bouwen commerciële ruimten aan het plein staan merendeels te huur.

Alhoewel in bouwput Zuid activiteit is luidt de vraag, nog steeds, welke hotelketen gaat het Maanhotel exploiteren. Geen nieuws daarover.

Een kolossale, nog behoorlijk lege, nieuwbouw -die in totaliteit nagenoeg 180 miljoen kost- een megaproject met  te weinig beleving… is dat de nabije toekomst van het Maankwartier? Dat terwijl de binnenstad ondertussen verder achteruit holt en van leeg, leger naar leegst verslechterd…

maankwartier27-6