Maankwartier: gele gravel eruit asfalt erin

Natuurlijk zal het, zeker en vast, niks met de aanhoudende reeks lekkages in de onderliggende Jumbo supermarkt te maken hebben dat momenteel het gele gravel van het Maanplein verdwijnt en er asfalt voor in de plaats komt. Toch?

Met grote regelmaat lag het Maanplein reeds open. Op zoek naar lekkages, waarschijnlijk. Nu zijn de maatregelen ietwat rigoureuzer en gaat alle gele gravel eruit en kom er asfalt in zo wij begrepen. Is die openbare ruime, met kostbare Honingbomen, niet van de gemeente Heerlen en trekt deze aldus alweer de beurs?

Wie weet herinnert u zich de waterproblematiek in parkeergarage Heerlerheide nog. Daar kon men, tijdens de bouwfase, voor 100.000 Euro meerprijs garanderen dat deze waterdicht zou zijn. Nadat dit aanbod afgeslagen werd, ‘niet nodig’ oordeelde men, bleek nadien zo’n 1,7 miljoen Euro nodig om het klusje te klaren en de wateroverlast te stoppen.

Met regelmaat staan er emmers in gangpaden van de onderliggende Jumbo supermarkt. Daarbij opgeteld een waterbassin erboven, om de bomen te voeden, lijkt het (over)duidelijk dat er sprake is van een bouwfout. 

Waar kom ‘t water vandaan, waar zit(ten) de lekkage(s) en… hoe kan men dit oplossen?

Wij vragen de gemeente Heerlen om tekst en uitleg:

-Waarom worden de maatregelen nu genomen;

-Welke kosten gaan hiermee gepaard; 

En: 

-Wie draait hiervoor op?

Enigszins apart natuurlijk dat deze maatregelen nu, in het najaar, plaatsvinden Wellicht is de noodzaak dermate groot dat het niet anders kan…