Maankwartier: precies 1 jaar na nieuws -4-sterrenhotel in Maankwartier Heerlen – niets meer vernomen

Posted by | September 12, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Herinnert u zich bijgaande berichtgeving in de Limburgse media nog? Precies 1 jaar geleden deelden zij bijgaand nieuws: http://www.1limburg.nl/4-sterrenhotel-maankwartier-heerlen Tot en met vandaag, precies 1 jaar later, werd hierover niets meer vernomen. Dat terwijl het om een investering van maar liefst 18 miljoen gaat.

  • Wie is die Duitse investeerder Herr Kindermann?
  • Welke hotelketen gaat er komen?

Waarom werd nog nooit uitgebreid bericht over de Duitse miljoeneninvesteerder Kindermann, hoe staat het feitelijk met het 190 kamers tellende 4* Maanhotel en de exploitant ervan?

Een rondje Maankwartier Noord, maanden geleden feestelijk in gebruik genomen, laat leegstand zien. In het vooruitzicht gestelde ‘drommen kijkers’ en de komst van ‘vele enthousiastelingen’ blijft uit terwijl de Heelesje wink vrij spel heeft op het plein aan de Noord zijde van het spoor. Volop lege ruimten te huur waarbij de vraag luidt of en wanneer deze ruimten gevuld raken en zo ja… door wie?

Over parkeerexploitant Parking & Protection (overgenomen door Interparking) hoor je niets meer. Wel zijn een (Maankwartier) Heerlen Parking North en South B.V. actief. Bedrijven geregistreerd op het adres van de eigenaar van de winkelruimten van Jumbo en Action. Terwijl parkeergarage Zuid, net zoals het Maanhotel, van de Duitse vastgoedbelegger Kindermann zijn, toch?

Wie of wat gaan momenteel schuil achter het megabouwproject? Staan zij garant voor de investeringen? Hoe zit het met het 6,8 miljoen tekort in Zuid…