Nieuwe plek Gered Gereedschap noodzakelijk vanwege sloop Spoorsingel

Posted by | februari 17, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

Met concrete plannen om het voormalige Sporthotel aan de Spoorsingel af te breken en er, door Wonen Limburg, woningen te laten bouwen lijkt de langste tijd voor Gered Gereedschap aldaar voorbij. De landelijk opererende stichting maakt gebruikt gereedschap tip top klaar voor een tweede leven en ondersteunt daar projecten op diverse plekken in de wereld mee. Als vakman je eigen toekomst in de hand hebben en -voorzien van een goede set ‘gebruikt gereedschap’- voor verbetering ter plekke zorgen zet zoden aan de dijk.

Met enige regelmaat bezoekt Hart-Leers Gered Gereedschap aan de Spoorsingel. Nadat wij onlangs begrepen dat aldaar sloop aanstaande is trokken we aan de bel en benadrukten daarbij dat Gered Gereedschap een goed onderkomen verdient zodra de sloop doorgezet wordt.

Vrijwilligers uit de regio zorgen er, op meerdere dagen per week, voor dat de diverse aangeleverde gebruikte gereedschappen klaar zijn voor een tweede leven en boeken daarmee succes.

Hart-Leers: ‘De reeds vele jaren lange inzet verdient respect en steun. Ook wij geven die, waar nodig, met plezier. Met een beetje inventiviteit en wil valt zeker en vast -op hele korte termijn- een nieuw onderkomen voor Gered Gereedschap te vinden. Zeker omdat zij belangeloos goed doen mag Gered Gereedschap allerminst vergeten worden en verdienen zij een goede, vervangende locatie.’

Bezoek voor meer informatie: www.geredgereedschap.nl