Ook dit jaar geen Kaarsjesavond op historische stadsbegraafplaats Akerstraat

Alhoewel er tot voorkort nog enige hoop was is het ook dit jaar niet mogelijk om de jaarlijkse Kaarsjesavond op de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat door te laten gaan. 

Al sinds 23 December 2009 is het traditie om er dan, van 17 tot 20 uur, vele kaarsen te plaatsen en daarbij informeel samen te komen. Net zoals de editie van vorig jaar kan deze ook in 2021 niet doorgaan. Dat tot grote spijt van alle vrijwilligers en vele bezoekers.

Kerstmuziek, Kerstbroden en warme chocomel of glühwein, vele fonkelende kaarsen, vuurkorven en ga zo maar door. Met een mooie, grote Kerstboom en vele fonkelende lichtjes was dit de basis voor een sfeervolle jaarlijkse gebeurtenis: de Kaarsjesavond op de historische stadsbegraafplaats aan de Akerstraat.

Terwijl de afgelopen tijd toch nog menigeen een beetje hoop hield dat het toch door mocht gaan en er naar informeerde blijkt dit in de praktijk helaas onmogelijk. Te veel mensen zouden er bijeenkomen waardoor het echt niet zou kunnen of mogen.

Hart-Leers: ‘Met plezier denken we terug aan het sfeervolle plaatje van de vele edities die reeds mochten plaatsvinden. Mensen, jong en oud, die elkaar ontmoeten, bijpraten en even stil staan bij hun naaste(n) op de stadsbegraafplaats en verder gaan richting Kerstdagen. De muziekgroepen die steevast aanwezig waren en de sfeer, keer op keer weer, tot een hoogtepunt brachten. Net zoals de vele vrijwilligers die er jaarlijks altijd weer waren om de handen uit de mouwen te steken en gezamenlijk alles tot in de puntjes te verzorgen.’

Boegbeelden Jan en Elly Teunissen zijn ons inmiddels ontvallen en kregen een vaste plek op de historische stadsbegraafplaats. Ook hen zullen we zeker niet vergeten en passend herdenken zodra een volgende editie weer door mag (en kan) gaan. 

23 December, van 17 tot 20 uur, blijft de datum. Laten we hopen dat we volgend jaar allen weer gezellig samenzijn rond het kampvuur omringd door vele honderden fonkelende lichtjes. 

Fijne Kerstdagen allemaal… op naar volgend jaar!