Ook Oudejaarsloop Heerlen verplaatst naar volgend jaar

Met tientallen vrijwilligers en honderden lopers is de Oudejaarsloop Heerlen tekens weer een gezellig en goed bezocht sportief samenzijn. Een mooie manier om het jaar af te sluiten en het nieuwe fris te starten. Vanwege alle omstandigheden dit jaar helaas geen loop maar… zeker en vast volgend jaar wel weer als vanouds.

Ooit begon de loop in de binnenstad. Al snel bleek hartje Heerlen echter te klein voor de steeds groter wordende groep sportievelingen en werd verkast naar sportpark Terworm. Aldaar zijn volop faciliteiten is er ook volop plek ‘voor je vervoer heen en terug’ en is de kantine van voetbalvereniging Eikenderveld het vaste thuishonk van de Oudejaarsloop

De vele vrijwilligers waarvan het gros al van meet af aan het evenement verbonden is weten allen hun plek en taak en voeren dit met zichtbaar plezier uit. Terwijl de rond 400 deelnemers kiezen tussen een ‘kleine’ of ‘grote lus’ om te lopen. Langs de route, normaliter, aangemoedigd door naaste familie en kennissen.

Dit jaar helaas geen grote groep lopers, vele vrijwilligers en aanmoedigend publiek. Vast en zeker zijn er wel ‘losse lopers’ die ook vandaag ‘een rondje’ zullen doen.

Voor eenieder een mooi oud en nieuw gewenst. Op naar een gezond en voorspoedig nieuwjaar!