Opdracht aan het stadsbestuur: creëer -met sloop van Stadskantoor en Schinkelkwadrant- rust, ruimte en sfeer

Posted by | January 21, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nu Heerlen -inmiddels al weer enige tijd- zowel eigenaar van het Stadskantoor als van het Schinkelkwadrant is roept Hart-Leers het stadsbestuur op om zeker op die plekken zo snel mogelijk rust, ruimte en sfeer te creëren. Onderneem actie en help daarmee hartje stad zichtbaar vooruit.

‘Wat ons betreft was de bestaande betonnen casco van het stadskantoor een prima basis voor een nieuwe invulling. De gemeentelijke gezondheidsdienst, gelegen op de grens van binnenstad en Eikenderveld, deed dat ook en het pakte prima uit. Daarbij zal grotendeelse sloop van ‘betonoase’ Schinkelkwadrant, ietsje verderop gelegen, hartje Heerlen verlossen van een ware troosteloze plek: slopen die hap en er vervolgens groen voor terugplaatsen’, uit Hart-Leers nadrukkelijk.

Creëer rust, ruimte en sfeer. Maak op de tweede Promenade -van het gebied Schinkelkwadrant- een mooie, groene stadsoase. Plaats er bomen, zitgelegenheden, gras en vul het aan met passend ‘openbaar groen’. Laat het vervolgens als ‘tijdelijk stadspark’ -in alle rust- ten minste voor tien jaar floreren waardoor een hele grote opwaardering ter plekke ontstaat.

‘Doorpakken en slopen’ luidt het credo.

De sloop van het stadskantoor is sowieso aanstaande. Wat ons betreft hoeft daarbij, zeker op de plek van de huidige laagbouw gelegen pal al achter de Quatro Cinema en voor de oude Hema, niets ‘gebouwelijks’ terug te komen. Bouw er, na sloop, simpelweg eens helemaal niks en creëer ook daar sfeervol ‘groen’ in de plaats van ‘nieuw beton’. Kies ook op/voor die plek, zeker voor de komende 10 jaar, voor rust en… een sfeervolle ‘groene stadsoase’.

Deze concrete visie -en opdracht aan het stadsbestuur- legt Hart-Leers woensdagavond aanstaande, tijdens de maandelijkse raadscommissievergadering, als nadrukkelijke wens aan hen voor. Pikken zij onze wens niet op c.q. nemen zij deze hartenkreet niet over dan zullen we ons voorstel in de komende raadsvergadering als motie in stemming brengen.  

Hart-Leers: ‘Laten we deze stap snel zetten en hartje stad daarmee zichtbaar vooruit helpen. Minder leegstaande vierkante meters (en troosteloze verloedering) en meer sfeer zijn het resultaat, vooruitgang alom!’