Opvolger plots vertrekkend wethouder lijkt aangewezen: waarom met ‘wisselen’ wachten tot na 5 November?

Waarom wachten tot na 5 November nu de opvolger van de plots vertrekkend wethouder stadsontwikkeling, herstructurering en financiën bekend lijkt? 

Nu duidelijk is dat de huidige wethouder op korte termijn als Griffier in Simpelveld van start gaat, en diens beoogd opvolger kennelijk gisteravond aangewezen werd, lijkt het -wat ons betreft- een goede zaak om de aanstaande ‘wisseling van de wacht’ zo snel mogelijk plaats te laten vinden concludeert Hart-Leers.

Hart-Leers: ‘Wij bepleiten om -zo snel mogelijk- met een wethouder aan de slag -en door- te gaan die er ook na 5 november nog is. Die wethouder zou de gevolgen van, bijvoorbeeld, de aanstaande algemene beschouwingen moeten dragen en kundig in praktijk moeten brengen. Het lijkt ons, mede vandaar, ‘wijs’ om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat ‘de nieuwe wethouder’ zo snel mogelijk van start gaat en de huidige zich voluit aan zijn nieuwe functie in Simpelveld geven kan.’

Bovendien zijn wij erg benieuwd naar de specifieke kennis en kunde van de beoogd, bijna 71-jarige, kandidaat wethouder. Kennis en kunde aangaande gemeentefinanciën, stadsontwikkeling en herstructurering. Duidelijk moge zijn dat ook de mogelijkheid bestaat om ‘een kundig iemand van buiten’ aan te trekken. Het dualisme staat dit immers toe. 

Een ‘kei’ op deze zware dossiers is -wat ons betreft- zondermeer een vereiste…