Permanente bioscoopfunctie Royal Theater lijkt verleden tijd

Tijdens de raadscommissievergadering van gisteravond stelde Hart-Leers de vraag hoe het met de toekomst van het Royal theater staat. Waarom ligt er nog geen plan zoals dat de verwachting was.

Uit beantwoording door de wethouder bleek dat JT Theaters, uitbater van de megabioscoop in Kerkrade, heeft laten weten het gebouw niet permanent te willen invullen maar eraan te denken het te gebruiken voor premières en gala’s.

Daarmee lijkt de functie van Royal als permanente bioscoop verleden tijd. Temeer daar JT kennelijk ook aangaf geen constante kwaliteit in het gebouw te kunnen garanderen en vandaar zich enkel of piekmomenten te richten. Naast de mogelijke invulling met JT theaters wordt kennelijk ook nog steeds gekeken naar het Filmhuis als gebruiker en staat het plan Volkstheater nog steeds in het vizier.

Heerlen gaat er nu van uit dat volgende maand een voorstel voorligt. Mocht dat niet zo zijn dan wordt de raadscommissie via een gemeentelijke memo over de stand van zaken geïnformeerd. Royal theater, RIvoli en Maxim zijn ondertussen al 10 maanden gesloten…