Plotse bomenkap roept vragen op

Posted by | november 19, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vanmorgen startte het kappen van bomen aan de Hofdijkstraat. Bewoners hadden na het onlangs verschijnen van markeringen op bomen het vermoeden dat iets dergelijks te gebeuren stond maar wisten verder van niks.

Op een mooie plek, met veel groen, wonen aan de rand van de wijk: velen tekenen ervoor. Dat zeer gewaarde bomen dan gekapt worden stuit natuurlijk op verzet. Het ging hierbij om uitdunnen van bomen vernam Hart-Leers vanmorgen ter plekke. Waarom wisten omwonenden van niks en hoe zit het met een verleende kapvergunning en de publicatie daarvan?

Steeds vaker worden we benaderd vanwege het weghalen of fors snoeien van beeldbepalend groen. Bewoners vragen om de reden ervan en daarbij veelal direct waarom zij van niets wisten?

Natuurlijk moet groen onderhouden worden en natuurlijk hebben ook wij daarvoor begrip. Dit niet duidelijk kenbaar maken en, indien vragen over het hoe en wat volgen, met opgetrokken schouders er kennis van nemen om gewoon door te gaan komt in ons woordenboek niet voor.

Hart-Leers trekt in deze nogmaals aan de bel. Wij vragen simpelweg om omwonenden vooraf duidelijk te informeren en daarbij, indien er vragen zijn, hen te laten weten wie meer informatie geven kan.

IMG_1480 IMG_1481 IMG_1482 IMG_1483