Politiek Heerlen zet -al bijna 3 jaar gesloten- filmtheater Royal op raadscommissieagenda

Per augustus is filmtheater Royal officieel 3 jaar gesloten. Behalve veel gepraat en gefilosofeer gebeurde na de sluiting weinig. Reden te over om de Royal op de agenda te zetten concludeerde Hart-Leers die daarvoor volop politieke bijval kreeg.

Wie herinnert zich nog dat Heerlen de Royal in 2009 kocht om deze -binnen 5 jaar- met een nieuwe invulling weer ‘in de markt te zetten’? Het daarvoor genomen raadsbesluit was er duidelijk over, de uitvoering er van lukt echter alles behalve. Met Rijksmonument Royal als ‘blok aan het been’ zoekt Heerlen nu al vele jaren naar een mogelijke toekomst voor deze lokale parel waaraan velen hun hart verpand hebben.

‘Wij adviseerden om het monument vooral niet te kopen maar de toen nog zittende ondernemer/pandeigenaar volop de kans te geven om zijn toenmalige toekomstplannen waar te maken. Had steun en medewerking aan de toen levende plannen gegeven dan was de Royal daarmee klaar voor de toekomst geweest en had de stad nu een probleem minder gehad’ concludeert Hart-Leers.

‘Afwachten en thee drinken’ doet Heerlen alles behalve goed. Behalve dat de winkelleegstand met 30% torenhoog is doen steeds meer ondernemers publiekelijk een stap naar voren om hun beklag te doen en/of daarbij zelfs een punt achter hun ondernemerschap te zetten.

Hart-Leers: ‘Nu het stadsbestuur kennelijk niet bij machte is om de Royal een goede invulling te geven zal dit de kern zijn van de aanstaande politieke discussie. Het probleem als een hete aardappel voor zich uit schuiven duurt nu al bijna drie jaar. Intenties hebben is een, iets waar maken iets heel anders’.

Tijdens de aanstaande raadscommissievergadering ES prijkt de Royal op de agenda. U bent van harte welkom…