Prins Nora: en verrassing voor ‘meester’ Souren en voorleesplezier voor leerlingen Broederschool  

Posted by | februari 28, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

Alhoewel de kinderboeken Prins Nora pas gisteravond officieel werden uitgereikt aan raads- en collegeleden (middels een mooie, zeer feestelijke uitreiking aan het begin van de raadsvergadering) stond kinderboek Prins Nora ook maandagmiddag jongstleden al prominent in het middelpunt van de aandacht. Hoog bezoek aan de Broederschool (Molenberg) liet voormalig schooldirecteur meester Souren versteld staan en maakte hem tot middelpunt van de feestelijke kinderboek overhandiging aan (en op) deze bekende Heerlense basisschool.

Uit voorafgaand (uitermate hartelijk) contact met de school bleek dat meester Souren opa is van adjudant Koen en dat ook Prins Bas ‘roots’ op de Molenberg heeft. Zijn vader en opa woonden pal tegenover de school. Vanuit het schoolteam ontstond vandaar het idee dat het erg leuk zou zijn om meester Souren, ook na zijn pensioen als (Broeder)schooldirecteur nog nagenoeg dagelijks actief betrokken bij het reilen en zijlen op zijn school, te verrassen met de komst van zijn kleinzoon en de schrijver van het succesvolle kinderboek. Of dat in een drukke week voorafgaand aan de carnaval überhaupt mogelijk is bleek daarbij de grote vraag.

‘Natuurlijk kan dat!’ reageerde Prins Bas nagenoeg direct. Echter… dan moet het wel op maandag.

Op maandagmiddag jongstleden togen aldus Prins Bas van de jubilerende (4×11) Eekheuere, diens vader (oud Prins) Huub en natuurlijk adjudant Koen, de kleinzoon van meester Souren, naar de Broederschool. Meester Souren wist van niks en bleek met een smoesje langer op school gehouden.

Hij reageerde blij verrast en vond het hartstikke leuk. Meester Souren vroeg zich al af waarom zijn bestelde Prins Nora boek zo lang op zich liet wachten en kreeg het prompt ter plekke uitgereikt. Daarnaast werd natuurlijk ook het exemplaar bezorgt namens een van de deelnemende raads-, commissie – en collegeleden. Uit dat exemplaar las meester Souren hoogstpersoonlijk aan zowel onder- als middenbouw en aanwezige meesters en juffen van zijn Broederschool voor.

Zoals alleen een echte schoolmeester dat kan vertelde meester Souren het kleurrijke verhaal van Prins Nora. Niet alleen de kinderen ook de meesters en juffen hingen aan zijn lippen.

Wie dacht dat het na het voorlezen allemaal ‘gedaan was’ heeft het overigens mis. Te uit en te na vroegen de kinderen de Prins en zijn gevolg naar hoe het zat met (onder andere) de Prinsenmuts, de (fazant)veren er op, zijn scepter, waarom de prins geen prinses bij zich had, naar de versierselen van de Eekheuere en noem maar op. Ook was een prangende vraag naar welke groep het boek ging. De juf kon daar snel het geruststellende antwoord op geven dat Prins Nora langs alle klassen gaat.

Hoog bezoek voor de Broederschool en hartstikke leuke reacties van niet alleen Prins Bas, diens vader Huub en zijn adjundant Koen maar zeker ook van de vele leerlingen, diens meesters en juffen en… van meester Souren natuurlijk.

Nu ook de Broederschool heel actief met carnaval in de weer is en een heus onderbouw en bovenbouw Prinsenpaar heeft (met natuurlijk een Raad van Elf) vielen vele puzzelstukjes samen en werd het verrassingsbezoek voor jong en oud een groot succes.

www.broederschool.nl