Roetschorsziekte lijkt Aambos bereikt te hebben

Posted by | juli 02, 2019 | Nieuws, Vanuit de fractie

De roetschorsziekte die bij diverse bomen in het park nabij klooster Huize de Berg geconstateerd werd lijkt het nabije Aambos inmiddels al bereikt te hebben.

Zo lijkt het er sterk op dat het scoutingterrein nabij het klooster al enkele bomen kent die ten prooi gevallen zijn aan de bomenziekte.

Nu de roetschorsziekte van het kloosterpark richting Aambos trekt maakt Hart-Leers zich extra grote zorgen. De bomenziekte is immers zowel voor natuur en mens gevaarlijk terwijl de gemeente Heerlen nog steeds onderzoekt wat te doen en in deze nog niet heel concreet geworden is.

Bewoners en scouting die op de grens Aambos-kloosterterrein wonen zijn helaas nog steeds niet geïnformeerd waarbij de gemeente zeer onlangs liet weten dat binnen enkele dagen te zullen doen.

Hart-Leers: ‘Nadat wij over deze bomenziekte op het kloosterterrein vernamen gingen we actief op onderzoek en trokken vandaar aan de bel. Toen gemeentelijke (re)actie uitbleef trokken we ook tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie wederom publiekelijk aan de bel. Ook nu weer vragen we zowel de wethouder als het afdelingshoofd om tekst en uitleg en… om passende actie te ondernemen voordat nog meer beboste omgeving van het klooster aan deze -zeker niet ongevaarlijke- bomenziekte ten prooi valt.’