Schaatsplezier en meer op eindejaarsplein

Volgende week vrijdag, 2 december, vind om klokslag 18.00u., de feestelijke opening van het Winterevent op het Pancratiusplein in Heerlen centrum plaats. Een mooi aangeklede en sfeervol verlichte ijsbaan, van maarliefst 450m2 groot, vormt het middelpunt. Vanaf 9 december wordt hieraan ook ‘Heerlen draait door’ toegevoegd. De dagelijkse -live- radio-uitzendingen, die tot en met de 23ste december, vanaf het Pancratius’eindejaars’plein gepresenteerd en uitgezonden worden.

Behalve dat er diverse goede doelen eindejaarsacties op het programma staan staat natuurlijk ook de grote kunstijsbaan (de enige in de Parkstad!) bol van de activiteiten:

Zo start op 4 december, om 12.00u., het Zwarte Pieten schaatsen. Vind er wekelijks een ijshockeytoernooi plaats en zal er bovendien 2 maal een ‘crashed ice’ zijn waarbij de schaatsbaan omgetoverd wordt in een hindernissenparcours.

Iedere vrijdag- en zaterdagavond vind de gezellige winterparty plaats, swingen op het ijs dus!    

Ook zal tijdens de KPN junior schaatsclub een bekende topschaatser, in dit geval Annamarie Thomas een schaats-clinic verzorgen. ‘De schaats je wezenloos dag’ op 7 en 14 december van 10.00 u. tot 12.00 u. is een van de vele activiteiten, op deze dagen zullen kinderen door te schaatsen geld inzamelen voor Aids-wezen in Afrika. Bezoek voor meer informatie  (en voor de openingstijden) de website van: www.fizzeventz.nl

De schaatsbaan staat tot en met 8 januari op het Pancratiusplein.