Schinkelkwadrant / De Plu hartje Heerlen in verkleinde vorm verder

Wat is de concrete betekenis ervan dat het Schinkelkwadrant (De Plu) in hartje Heerlen ‘in verkleinde vorm verder gaat’ vraagt Hart-Leers zich af na het lezen van bijgaand stuk.

Onlangs nog zette de Raad van State het sein op groen voor het Schinkelkwadrant. De plek in hartje stad waar zowel een nieuw stadskantoor als de Primark komen zou. Velen zeiden daarvoor al dat de grootschaligheid van dit plan niet van deze tijd is en het daarbij nagenoeg onmogelijk lijkt om een dergelijk plan te kunnen verwezenlijken. Deze duiding lijkt nu ook door de projectontwikkelaar overgenomen.

Hart-Leers is nooit tegen herontwikkeling van bestaande vierkante meters geweest. Staat zelfs bekend als groot voorstander daarvan. Nieuwe meters bijbouwen en daarbij ook een nieuw stadskantoor realiseren vinden wij echter alles behalve een goede zaak. Het verergerd immers het leegstandsprobleem waar Heerlen mee worstelt.

Onlangs nog vroegen wij de wethouder naar de stand van zaken. Nu dienen burgemeester en wethouders op zo kort mogelijke termijn duidelijk te maken wat ‘doorgaan in verkleinde vorm’ feitelijk betekend. Gaat het project Schinkelkwadrant/De Plu een nieuwe fase in of staat hiermee het hele plan op losse schroeven…

scan0018