Schoolkinderen, Politie en Veilig Verkeer Nederland houden grote actie rondom basisschool De Tovercirkel

Posted by | October 29, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Leerlingen van OBS De Tovercirkel (Benzenraderweg, Heerlen) voeren morgenvroeg (om 8.15u. voordat de les begint) en morgenmiddag (14.45u. direct nadat de lessen afgelopen zijn) actie voor meer veiligheid in hun directe schoolomgeving. Zowel Politie als Veilig Verkeer Nederland sluiten hierbij aan. De wethouder verkeer en ook lokale politici hebben belooft te zullen komen.

Onder andere doordat een kind werd aangereden zit de schrik er goed in. Verkeersbrigadiers durven hier door zelfs hun werk niet meer te doen en ook dat doet de veiligheid rondom school alles behalve goed. Het moet en zal veiliger worden luidt het motto van de actie.

De scholieren trekken aan de bel en daarmee de gemeente Heerlen aan het jasje. Alhoewel de leerlingen vele ideeën tot verbetering gaven, de betrokken agenten verbeterpunten aanreikten terwijl ook Veilig Verkeer Nederland ‘een duit in het zakje’ deed lijkt het bij de uitvoering ‘niet helemaal soepel’ te lopen.

Nu is de gemeente Heerlen aan zet: het kan toch niet zo zijn dat verkeersproblematiek bij de ene school wel op- en aangepakt wordt en bij De Tovercirkel vergeten wordt?

Morgenvroeg is het zover. Laten we hopen dat de wethouder verkeer dan kan toezeggen wat er gebeuren gaat. Concrete actie(s) om de veiligheid snel te verbeteren…