Situatie Licom en Avantis niet rooskleurig

Posted by | February 14, 2012 | Nieuws

De vakwethouder deelde gisteravond mee dat Licom dit jaar een tekort van 9 Mln. euro verwacht en wat Avantis betreft het bedrijf Alinement nog steeds hard op zoek is naar investeerders.  

Eerder lieten burgemeester en wethouders  weten dat -per eind vorig- jaar Alinement een knoop zou doorhakken. Met een nieuwe vestiging op Avantis zouden 3,5 tot 4 Mln. euro aan grondaankopen gemoeid gaan, iets wat het noodlijdende Avantis prima gebruiken kan. 

Met de recente ontslaggolf bij Solland Solar, waar op dit moment nog 70 mensen voor de nieuwe Italiaanse eigenaar werken, en het afblazen van de bouw van een Cardio Vasculair Centrum liggen de kaarten voor het grensoverschrijdende bedrijventerrein er niet goed bij. Onlangs legde Heerlen bijna 7 Mln. euro op tafel om deels eigenaar van Avantis te worden. Nu is het zaak om het vastgelopen bedrijventerrein snel vlot te trekken zodat niet een zoveelste kapitaalinjectie in het verschiet ligt.

De wethouder wist ook te melden dat inmiddels een nieuwe directeur aangetreden is. De heer Voorpijl heeft nu het heft in handen zo bleek.