Stand van zaken Mijnwaterproject blijft onduidelijk

De nieuwe Mijnwater BV startte september vorig jaar. Deze BV boekt volgens de wethouder echter nog geen omzet. Omzet ontbreekt omdat er kennelijk slechts sprake is van proefleveringen. Ook de jaarrekening zit nog in de pen en kan politiek Heerlen vandaar (nog) niet inzien. Het een en ander blijkt nu namelijk bedrijfsgevoelige informatie terwijl diezelfde informatie -toen het gehele project nog niet in de Mijnwater B.V. ondergebracht was- wel, op verzoek, gedeeld werd.

Bovendien blijkt dat de Mijnwater B.V., een bedrijf dat volledig in eigendom van de gemeente Heerlen is, overname gesprekken voert met Weller Energie B.V. Het bedrijf dat Mijnwater in Heerlerheide levert. Dit bedrijf boekte de afgelopen jaren miljoenen euro’s af en draait daarbij al jaren met fikse verliezen.

Denkt men dit probleem nu van de hand te doen aan Heerlen zodat deze dan met de gebakken peren zit?! Wie weet…

Het tientallen miljoenen verslindende project wordt door burgemeester en wethouders met hosanna omgeven. Dat terwijl omzetten achter/uitblijven en een gelijksoortig bedrijf, Weller Energie B.V., al jaren ‘in de etalage’ staat. Prominent ‘te koop’ zonder dat er kennelijk enige serieuze gegadigde is.

Duurzame energie is prima. Hier lijkt men in plaats van op duurzaam vooral op duur gericht…