Unieke combinatie: Heerlen Vertelt in filmtheater Royal

Posted by | oktober 06, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Heerlen Vertelt heeft, zoals u wellicht al weet, een tijdelijk museum op Oranje Nassaustraat 25. Tijdens een bezoek aldaar ontstond het spontane idee om de aanstaande lezing over het Royal Theater in het monumentale Royal te houden en om met dat idee aan de slag te gaan. Wat spontaan ontstond viel vervolgens direct in goede aarde bij de gemeente Heerlen. ‘Voor iets dergelijks doen wij natuurlijk graag moeite’, reageert Hart-Leers die het geluk had het idee te opperen en de partijen vervolgens bijeen te brengen.

‘De lezing over de Royal die Ivo Senden, schrijver van ‘De fascinerende geschiedenis van Heerlens mooiste bioscoop’, alweer jaren geleden hield staat velen nog erg nog erg goed bij. Mede vandaar het directe enthousiasme over het feit dat deze lezing nogmaals gehouden wordt’, vult Roel aan. Het door velen gedeelde enthousiasme en spontaniteit  vielen zowel bij Heerlen Vertelt als bij de gemeente Heerlen meteen in goede aarde. Vandaar staat zeer binnenkort de Royal lezing -in de Royal- op het programma. www.heerlenvertelt.nl zal daar binnenkort vast en zeker breeduit berichten.

Het was overigens jammer dat het bezoek aan de Royal, tijdens de onlangs gehouden Open Monumentendag, niet doorging. Nu de monumentale Royal de entourage voor de lezing over dit alom bekende filmtheater vorm komt dit echter gelukkig binnenkort weer helemaal goed.

Het filmtheater is, zoals algemeen bekend, tijdelijk niet in gebruik. Dat biedt nu volop kansen voor ‘een kijkje achter de schermen’ met daarbij behorende tekst en uitleg. Wij zijn ook vandaar vast en zeker niet de enigen die er met veel plezier naar uitkijken. Zo zie je maar weer dat met enthousiasme voor onze stad veel positiefs tot stand komt en zo hoort dat ook…