Van Molenberg tot Welten ‘verdwenen’ putdeksels (tijdelijk) vervangen door dikke houten platen

Posted by | augustus 28, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

De van Molenberg tot aan Welten verdwenen dikke, ijzeren putdeksels -in de goten langs de openbare weg- zijn (tijdelijk) vervangen door dikke, houten platen. Platen voorzien met diverse ronde gaten. Alhoewel diverse stadsgenoten melding maakten van de zeer waarschijnlijke dader(s) lijken deze nog niet in de kraag gevat. Bijkomend groot probleem (b)lijkt dat het momenteel nagenoeg onmogelijk lijkt om vervangende exemplaren te vinden ter vervanging van de, al geruime tijd, in gebruik zijnde ijzeren putdeksels.

Hart-Leers: ‘Prima dat direct opgetreden werd en daardoor gevaar voorkomen werd. Goed dat de dienst beheer en onderhoud snel (tijdelijk) dikke -met grote ronde gaten voorziene, platen plaatste. Het makkelijk weg te nemen ‘dikke ijzer’ lijkt de aanleiding voor het verdwijnen van diverse putdeksels in diverse Heerlense wijken van Molenberg tot en met Welten.’

Wij zijn, onder andere, erg benieuwd naar of navraag gedaan is bij oud ijzerhandelaren tot in de (verre) omgeving en of dit iets opleverde. Zijn de daders ondertussen in de kraag gevat en zo ja, werden daarbij ook verdwenen putdeksels opgespoord? Wat valt, doeltreffend, tegen dergelijke problematiek te ondernemen?  

Bovendien (b)lijkt het om een extra dure kostenpost te gaan omdat, naar zo blijkt, de ‘losse deksels’ van een bepaald (oud?) model zijn dat kennelijk (momenteel) niet afgeleverd wordt.