Vragenuur raadsvergadering over geheime/vertrouwelijke dossiers en stand van zaken Mijnwater

Posted by | maart 11, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

‘Heerlen geheimste stad van het land’ is het onderwerp van de eerste vragenset (bijlage) die Hart-Leers tijdens het maandelijkse vragenuur van de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen opvoert. Gevolgd door een tweede vragenset Mijnwater. Hoe staat dit project ervoor? Welke opbrengsten zijn geboekt en welke kosten staan er tegenover, wil Heerlen de aandelen Weller Energie B.V. overnemen of niet?

Hoeveel geheime/vertrouwelijke dossiers kent Heerlen en waarom wordt maar geen inzage gegeven in het complete dossier koop/sloop winkelcentrum ’t Loon wil Hart-Leers vanavond van burgemeester en wethouders weten. Ook het Mijnwaterproject baart ons nog steeds grote zorgen. Tegenover de reeds gedane investeringen van 18 miljoen staan vooralsnog schamele opbrengsten van 65.000 euro per jaar. Omzet wel te verstaan.

Om goed te kunnen besturen moet je over degelijke informatie kunnen beschikken. Geheimhouding en vertrouwelijkheid opleggen maakt kunnen bediscussiëren en praten over niet makkelijker/nagenoeg onmogelijk en daarbij voor niet politici bijna niet te volgen. Het Mijnwaterproject behoeft voor 2017 nog dik 30 miljoen aan financiën. Hoe een dergelijk project ervoor staat en welke gevolgen dat voor onze stad met zich meebrengt moet gewoonweg erg nauwlettend gevolgd worden.

Vanavond weten we hopelijk meer…

vragen geheimen het Loon

vragen Mijnwater