Wanneer wilt U winkelen

Posted by | oktober 13, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Elke (koop)zondag naar de winkel en de koopavond afschaffen en op maandag gesloten? Wanneer zijn winkels in de toekomst geopend en wanneer winkelt u het liefst zou ook een gemeente zich moeten afvragen. Op het internet dag en nacht, de klok rond, winkelen is een hele andere realiteit dan toen men, nog niets eens zo gek lang geleden, -alleen tijdens openingstijden- ‘naar de winkel’ kon. Een andere, nieuwe, realiteit vraagt om een andere aanpak.

Als koopzondag meer in de behoefte voorziet dan de of een koopavond of winkelen op maandagmiddag waarom zouden dan die koopavond en maandagmiddag niet, wellicht ten gunste van een koopzondag, ‘opgeofferd’ worden? Als u, ‘de klant’, liever op andere momenten winkelt dan op de huidige (of dat simpelweg gemakkelijker voor u is) zou dat immers ook kunnen betekenen dat winkels, op andere tijden dan de huidige, open en gesloten zijn.

De komende maanden buigen Heerlense winkeliers zich over de vraag:  ‘wat te doen met de koopzondag’. Een interessant punt van discussie met meer dan genoeg invalshoeken. Hoe blijft de stad levendig, de kassa rinkelen en u (liefst meer dan eens) naar de stad komen lijken de vragen waarom het met name draait…