Wanneer wordt wat gedaan aan rattenplaag Heerlerbaan?

Al enkele weken heeft Hart-Leers regelmatig contact met diverse bewoners van de Heerlerbaan. Bewoners die, al geruime tijd, met een blijvend rattenprobleem zitten. 

Hart-Leers: ‘Nadat wij bewoners en gemeente in contact brachten en vervolgens diverse toezeggingen gedaan werden lijken concrete maatregelen -nog steeds- uit te blijven. Voordien nog verwees Weller naar Heerlen en Heerlen naar Weller. Met een rondje door de wijk werd een en ander wederom aangetoond en duidelijk verwoordt. Nu is de schone taak aan gemeente en Weller om eindelijk tot actie over te gaan.’

Waar een bewoner ondertussen al 19 (!) ratten ving bleef het bij de ander ‘maar’ bij 7. Met tevens een rondje om de flats werden ook de rattenproblemen daar benadrukt en gaf een zeer actieve buurtvertegenwoordiger nadrukkelijk aan om hele snelle actie verlegen te zitten.

 

Verderop zijn de tuintjes stuk voor stuk netjes aangeharkt. Ook daar oogt het erg netjes. ‘Naar buiten ga ik echt niet meer met veel plezier’. Verteld een bewoonster die we spontaan treffen. ‘Voor en achter het huis zie je met regelmaat ratten voorbijflitsen. Met het aankomende mooie weer wil ik graag weer eens zorgeloos van onze tuin kunnen genieten.’ 

Voorbeelden te over die stuk voor stuk bevestigen dat er echt iets aan de hand is. Ja, ook gemeente Heerlen en sociale woningcorporatie Weller bevestigen het probleem. Om de een of andere reden lijkt concrete actie echter alsmaar uit te blijven.

Eenieder die we tijdens ons rondje door de wijk spreken bevestigd de langdurige rattenoverlast. Slechts een iemand verteld ‘het valt wel mee’ en tilt er kennelijk niet zo zwaar aan.

Hart-Leers: ‘Nadat de buurt geen voet aan de grond kreeg, bij zowel gemeente als Weller, brachten wij hen bij elkaar. Alhoewel diverse toezeggingen gedaan zijn en men het probleem onderkent lijken afdoende maatregelen, om de een of andere reden, uit te blijven. Waarom blijft het bij praten? Waar blijf de beloofde actie?’

Zeker in een mooie, fijne buurt horen natuurlijk allesbehalve ratten thuis. Is het riool gebroken of zijn er andere zaken aan de hand?! Het wie of wat moet snel boven water komen. Veiligheid en woongenot voorop geldt natuurlijk ook voor de Heerlerbaan. Toch?