Wederom ‘asbestprobleem’ in krachtwijk MSP

Posted by | August 01, 2013 | Nieuws

Op het ene na het andere nog aan te leggen speelpleintje in krachtwijk MSP wordt asbest geconstateerd. Het voormalige Glasmijterrein spant tot op heden de kroon. Nu is ietsje verderop in de wijk, na eerdere sanering, wederom asbestverontreiniging geconstateerd. Omwonenden worden hierover vanmiddag schriftelijk (bijlage) geïnformeerd.

Hart-Leers: ‘Gelukkig worden omwonenden nu kennelijk wel optimaal geïnformeerd, eerder verliep dat helaas ietsje anders. De sanering op het Glasmijterrein lijkt niet voltooid terwijl de plek er letterlijk open en bloot bijligt. Hoe kan het keer op keer weer mis gaan in deze landelijke krachtwijk? Eerdere saneringen te na blijkt op het moment dat men aan de slag wil het een en ander niet in orde en vind men alsnog verontreiniging. Wij vroegen de (wijk)wethouder onlangs weer hoe de vlag er m.b.t. het Glasmijterrein bij hangt. Antwoord hierop blijft het college ons echter -tot op heden- schuldig.’

Verontrustend is om te moeten constateren dat keer op keer weer misgaat. Nadat saneringen voltooid zijn wordt toch nog verontreiniging geconstateerd. Wat gaat hier stelselmatig fout? Welke steken laat de gemeente Heerlen vallen zodat dit keer op keer weer (zoals in de wijken MSP en Passart) misgaat?.

Bijlage