Wekelijkse Heerlendag trekt bezoekers en zet stad extra op de kaart

Sinds vorig jaar Mei brengt Hart-Leers de Heerlendag met regelmaat onder de aandacht. Gisteren reageerde de gemeentelijk coördinatorevenementen, Hart-Leers wil immers betrokken worden en blijven, met een vraag om nadere informatie en toelichting. 

Gaat het er dit jaar van komen? Wat ons betreft zeker.

Zet met een wekelijkse Heerlendag, bijvoorbeeld op marktdag dinsdag in de vakantie/zomermaanden Juli en Augustus, de stad extra in de kijker en trek daarmee bezoekers naar onze stad luidt ons concrete voorstel. Voeg er laagdrempelige ‘feestelijkheden en activiteiten’ aan toe en zie daar: een extra reden om Heerlen te bezoeken staat op de kaart.

Vertoef je tijdens de vakantiemaanden in onze omgeving en zoek je een leuke dagbestemming dan kan je niet alleen in de weekenden, tijdens een van de vele activiteiten, terecht maar sowieso ook op de wekelijkse Heerlendag.

Wij vragen niet om ‘veel extra’s en nieuws’ op te zetten (of om enorme kosten te maken) maar juist om te koppelen (en laten zien) wat er allemaal is en dat gezamenlijk voor het voetlicht te brengen. Gebruik daarvoor, bijvoorbeeld, marktdag dinsdag (er is dan immers al een wekelijkse basis) om de stad extra goed en aantrekkelijk op de kaart en in de kijker te zetten.

Met, bijvoorbeeld, stadsrondleidingen, een kijkje achter de schermen in -bijvoorbeeld- de eeuwenoude Schelmentoren en Pancratiuskerk of in het gerenoveerde gemeentehuis, muziek op straat (van draaiorgel tot straatmuzikanten) en basale zaken zoals een grote zand- en speelbak, van skelterparcours tot solexrace, antiek/retro/vintagemarkt. Extra (vakantie)sfeer, vertier en beleving.

Hart-Leers: ‘Het gaat er feitelijk simpelweg om een aanleiding/kapstok te bieden om juist onze stad te bezoeken en voor Heerlen te kiezen. Gewoon vanwege leuke, laagdrempelige activiteiten tijdens je (vakantie)verblijf in regio. Niet enkel en alleen vakantiegangers zijn overigens welkom: een extra leuke, gezellige sfeer zal zeker en vast ook de Heerlenaar, Parkstedeling en vele andere regiogenoten van ietsje verder weg ertoe verleiden om een kijkje te komen nemen. Samen sterk, met extra sfeer en beleving, met de naam Heerlendag.’