Werk aan de winkel: Heerlen dwarsboomt buitenverkoop horeca ‘t Loon

Het zijn moeilijke en ongewisse tijden ook voor de horecagelegenheid in winkelcentrum ’t Loon. Nu de zitgelegenheden niet gebruikt mogen worden en opeten ter plekke niet is toegestaan zoekt ook Café Grande in ’t Loon naar alternatieven ter verbetering. Alhoewel een goed werkbaar alternatief voorhanden is dwarsboomt Heerlen dit met ‘mag niet’.

Alleen het simpele feit dat er geen terrasvergunning op het voorplein van ‘t Loon is -en de standplaatsvergunningen ‘op’ zijn- kan en mag zeker niet de reden zijn om een gezellig horeca-uitgiftepunt voor het winkelcentrum te dwarsbomen luidt de mening van Hart-Leers. Toen ons deze kwestie ter ore kwam klommen wij direct in de pen. Met de hoop gericht op een snelle, werkbare oplossing volgde een teleurstelling: alhoewel de stad wel kan wil zij gewoonweg niet luidt onze conclusie.

Inventief, actief en zeker niet onnodig moeilijk doen zo moet het -zeker nu- verlopen. 

Als de grotendeels gesloten horecagelegenheid binnen ‘t Loon buiten een uitgiftepunt wil realiseren moet ook daarvoor alles uit de kast en mogelijk worden. Wat ook voor anderen in de stad kan en mag moet Heerlen ook ’t Loon gunnen. Geef eenieder de kans om laagdrempelig iets lekkers ‘op de vuist’ mee te kunnen nemen en help zo niet alleen de horecaondernemer(s) -die behoorlijk wat voor de kiezen gekregen heeft- maar creëer daarmee ook enige extra sfeer in deze eindejaarstijd.

Met bijgaand antwoord op onze vragen aan burgemeester en wethouders treden we bewust naar buiten omdat het zo -zeker nu- dus echt niet kan. Help mensen, ben er voor hen. Zeker nu waar het voor velen al heel erg moeilijk is. 

Hart-Leers: ‘Beste bestuurders, steek snel -liefst vandaag nog- de koppen bijeen en kom met een werkbare oplossing luidt ons advies. Zet jullie ambtenaren in de meewerk can do- en oplosstand …en kom er samen uit.’

Hart-Leers-Uitgiftepunt-Horeca-t-Loon-1