Zondag (26.08) aanstaande: straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg)

Posted by | augustus 22, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Wat meer dan 20 jaar geleden begon als een knusse straatmarkt met deelnemende bewoners groeide in de loop der jaren uit tot de jaarlijkse straatmarkt Voskuilenweg. Een grote, gezellige straatmarkt met meer dan 150 marktkramen alwaar louter en alleen gebruikte spullen verkocht worden. De ‘grote rommelmarkt’ in combinatie met omlijstende gezelligheid en… -gratis entree- lijken de formule tot succes.

Het onderste gedeelte van de Voskuilenweg (en korte stukje Holleweg) zijn ondertussen al vele jaren het ‘parcours’ van de jaarlijkse straatmarkt. In alle vroegte worden, op zondagmorgen vanaf 4.00u., de vele kramen opgebouwd terwijl deze daags ervoor nauwkeurig ingemeten zijn. ‘Elke keer weer een hele klus’ benadrukken de vrijwilligers en initiatiefnemers uit de straat.

Niet alleen staan er meer dan 150 grote marktkramen met gebruikte goederen: er valt veel meer te beleven. Café Paniek, dat onlangs diens 45-jarig bestaan vierde, verzorgt een gezellig terras -met DJ- terwijl scouting Amicus de barbecue bemenst. Ietsje verderop, midden op de markt, staat een -static show- van oude legervoertuigen.

Vlakbij deze show treedt, tegen het middaguur, Big Band Bernadette op. Pal naast hun kraam waarmee deze Molenbergse muziekvereniging ‘de kas spekt’.

Op het onderste gedeelte van de straatmarkt staat bovendien een gezellig koffieterras zodat er volop mogelijkheden zijn ‘om te gaan zitten’ en daarbij, wie weet, te keuvelen over gedane aankopen.

Straatmarkt Voskuilenweg is aldus niet alleen een prima moment om gezellig bij te praten: een ‘goede koop doen’ bij een van de vele kramen hoort er als vanzelfsprekend bij.

Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) vind zondag (26.08) aanstaande van 10 tot 17 uur plaats. Toegang gratis!