Zondag (28 augustus) aanstaande: Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) viert 21ste editie

Zondag aanstaande (28 augustus), de laatste zondag van augustus, viert de jaarlijkse Straatmarkt op de Voskuilenweg te Heerlen (Molenberg) z’n 21ste editie. Met circa 150 marktkramen aan gebruikte spulletjes valt er ook dit jaar weer naar hartenlust te snuffelen en is alle ruimte op het onderste gedeelte van de Voskuilenweg (en op het korte gedeelte van de Holleweg) weer optimaal benut.

Wat jaren geleden begon met enkele tientallen marktkramen is uitgegroeid tot een gezellige jaarlijkse Straatmarkt die prima aangeschreven staat en bezoekers tot uit de verre omgeving trekt. ‘De markt kent zelfs een heuse wachtlijst aan deelnemers omdat er meer vraag is naar kramen dan plaats ervoor aanwezig’, voegen de enthousiaste vrijwilligers die de Straatmarkt organiseren glunderend toe. Bovendien nemen jaar na jaar weer diverse verenigingen uit de wijk deel die daarmee hun kas spekken.

Niet alleen is er een grote keus aan gebruikte goederen. Ook staat er, voor het al ruim 40 jaar bestaande café Paniek, een gezellig caféterras -met DJ- en verderop een (door Zonnebloem Molenberg) bemenst koffieterras waar pal tegenover (tegen het middaguur) een optreden van Big Band Bernadette (voormalige Harmonie Sint Bernadette Molenberg) plaatsvindt.

Midden op Straatmarkt Voskuilenweg is bovendien een static-show van oude legervoertuigen terwijl, ietsje hogerop, de carnavalsvereniging een ‘eigen markt’ pal voor haar bouwloods heeft. Scouting Amicus bemenst de goed verzorgde barbecue en spekt daarmee haar clubkas terwijl onderaan de markt de mobiele, hout gestookte pizzaoven staat die voor veel lekkers garant staat.

Bezoek zondag (28 augustus) aanstaande Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) en beleef er -tussen 10 en 17 uur- de gezellige, gemoedelijke sfeer waarvoor deze jaarlijkse straatmarkt tot ver buiten Heerlen bekend staat. Toegang gratis!

EXIF JPEG 2.1