Aanpak lekkage Parkeerdek Heerlerheide vordert langzaamaan

Posted by | April 04, 2011 | Nieuws
lek als een mandje

Het lekke parkeerdek op het Corneliusplein in Heerlerheide zorgt al geruime tijd voor wateroverlast in de parkeergarage en voor de nodige nattigheid in het Corneliushuis. Alweer bijna 2 jaar geleden stelde Hart-Leers raadslid Roel Leers deze kwestie voor de 1ste keer aan de orde. In de tussentijd werd stukje bij beetje het een en ander duidelijk. Echter: per wanneer er een oplossing komt (en wat dit kosten zal) bleef tot op heden grotendeels onduidelijk. Vandaag ontving Hart-Leers echter een memo (bijlage) die enige duidelijkheid geeft.

‘Het is vreemd dat het allemaal zo lang duurt’ vervolgt Hart-Leers. Immers: medio oktober vorig jaar liet het college via een raadsinformatiebrief weten dat na een proef binnen enkele weken duidelijk was wat de kosten van herstel waren en hoe men het probleem zou oplossen. Die proef ligt nu al vele maanden achter ons terwijl volledige duidelijkheid nog steeds ontbreekt.

De technische aanpak van dit probleem lijkt nu uitgewerkt en blijkt nagenoeg definitief. Deze week hoopt de gemeente Heerlen alle benodigde informatie te hebben en op dat moment zijn ook de kosten van herstel bekend. Daarna gaat het er nog om wie welke kosten voor zijn rekening neemt: woningcorporatie Weller, bouwbedrijf Jongen en/of de gemeente Heerlen.

Heerlen plant op dit moment het plein nog voor de aanstaande ‘bouwvak’ vakantie klaar te hebben en zal voordien, voor zowel bewoners als ondernemers, een informatiebijeenkomst organiseren. 

Memo gemeente Heerlen – Corneliusplein