Als ‘Schlitzohr’ omschreven Duitser gepresenteerd als investeerder voor Maanhotel en Stationsparking

Posted by | February 04, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Als ‘Schlitzohr’ omschreven Duitser Werner Kindermann is door Maankwartier bouwheer sociale woningcorporatie Weller gepresenteerd als belegger van Maankwartier Zuid aan de kop van de Saroleastraat. Wie na de eerder genoemde (en vervolgens afgevallen) hotelexploitanten Saillant Hotels (uit Gulpen) en RIMC uit Duitsland het hotel gaat exploiteren is nog steeds niet duidelijk.

‘De tegenstanders van het project waren er gistermiddag niet bij’, meldt de lokale krant welhaast triomfantelijk. Waarbij? Waren zij uitgenodigd en… wie waren wel aanwezig? De Duitse investeerder Kindermann schitterde door afwezigheid meldt hetzelfde bericht.

We nemen overigens aan dat momenteel gebouwd wordt voor risico en rekening van Duitse investeerder Kindermann. Dat deze er gisteren niet bij was, terwijl de eerste euro’s van meer dan 18 miljoen, geïnvesteerd worden is op z’n minst gezegd ‘een beetje vreemd’. Toch?

Jan Freek Suringh, uitbater van het Carat Hotel in Monschau, wordt in hetzelfde artikel als hotelspecialist gepresenteerd. Naast Hotellier ook doende bij JFS Tourism zo blijkt.