‘Begraafplaats Akerstraat in kaarslicht’ een jaarlijkse traditie

Posted by | december 21, 2010 | Nieuws

Aanstaande donderdag (23 december) vind ook dit jaar ‘begraafplaats Akerstraat in kaarslicht’ plaats. Tussen 17.00u. en 20.00u. uur zullen vele honderden kaarsen (en fakkels) branden waarna om 20.00u. harmonie Sint Bernadette deze lichtjesavond met een (mini)kerstconcert afsluit.

Het voormalige actiecomité ter volledige heringebruikname van de begraafplaats aan de Akerstraat (Heerlen centrum) veranderde onlangs haar naam in ‘vrienden van begraafplaats Akerstraat’. Daar was immers alle reden toe nadat een vurige wens van velen uitkwam: de begraafplaats aan de Akerstraat werd namelijk zeer onlangs, na vele tientallen jaren van sluiting, tot groot genoegen van vele (binnen)stadsbewoners weer volledig in gebruik genomen.

De in 2009 spontaan georganiseerde kaarsenavond moet een jaarlijkse traditie worden. Dat vinden behalve ‘de vrienden van’ ook de bewonersraad Heerlen centrum en de gemeente Heerlen.  Immers zowel bewonersraad als gemeente staan erg positief ten opzichte van het initiatief.

De geheel uit vrijwilligers bestaande organisatie mag dit jaar bovendien rekenen op extra steun van zowel de bewonersraad als van bouwbedrijf Coppes die momenteel de gedachteniskapel aan de hoofdingang van de begraafplaats opknapt. Ook Woonpunt, directe buur van de begraafplaats, omarmt het initiatief.

‘Net zoals vorig jaar hopen wij dat weer velen de begraafplaats komen bezoeken. Breng van thuis uit een of meerdere kaarsjes mee en draag daarmee ook zelf actief bij aan dit sfeervolle gebeuren’.

Aanstaande donderdag (23 december) is eenieder, tussen 17.00u. en 20.00u., van harte welkom op de begraafplaats aan de Akerstraat in Heerlen centrum. De organisatie raad u van harte aan om ook het (mini)kerstconcert van harmonie Sint Bernadette te komen beluisteren dat om 20.00u. deze sfeervolle lichtjesavond afsluit.