Bezoek ’t Bakkes va Welte en ervaar Limburg puur

Morgen (zondag 22 September) is de met hout gestookte oven van ‘t Bakkes va Welte weer volop in bedrijf. Vers geplukte appels en pruimen worden verwerkt tot ovenvers gebakken vlaai.

Bij die beide vlaaisoorten blijft het echter zeker niet. Ook andere bekende Limburgse vlaaisoorten zullen voorradig zijn.

Tevens bakt ’t Bakkes, gelegen aan de Doom in de Heerlense wijk Welten, eigen speltbrood en verkoopt ook diverse soorten -vers geplukte- oude appelrassen. Bovendien zorgt ‘t Bakkes voor 25 verse vlaaien die vanwege het vieren van de Cornelius Noveen linea recta richting Heerlerheide gaan om ook aldaar de inwendige mens smakelijk te versterken.

Met het bouwen en realiseren van een lang gekoesterde wens kwam ‘t Bakkes tot stand. Knap en mooi om te zien hoeveel levendigheid en initiatieven er ontstaan en… hoeveel geluk en plezier dit mooie initiatief brengt. Menig artiest gaf er ondertussen al een optreden terwijl velen er reeds genoten van de gezellige, gemoedelijke sfeer, de hele mooie locatie en tot in de puntjes verzorgde gastvriendelijkheid.

Zondag 22 September vind de voorlaatste bakdag van dit jaar plaats. Vanaf 13 uur opent de poort => adres: Doom 5 te Welten <= waarna deze om 17 uur sluit.

Bezoek voor meer informatie:  www.deloorenhof.nl