Burgemeester en wethouders: parkeren op het Corneliusplein is bespreekbaar

Posted by | March 22, 2013 | Nieuws
heerlerheide

Gisteravond (21 maart) stond ‘de toekomst van het Corneliusplein’ op de agenda. Ben Kuchnio, eigenaar van de aan het Corneliusplein gevestigde ijssalon/brasserie Picasso, maakte gebruik van het sprekerskwartier en wees politiek Heerlen op een aantal belangrijke punten met betrekking tot het hart van Heerlerheide.

Nu het een prachtig winkelcentrum geworden is ontbreekt een blijvend kloppend hart. Het plein was, tot nog niet eens zo gek lang geleden, gemakkelijk toegankelijk voor alle verkeer. Sinds enige tijd is het plein, in hartje Heerlerheide, helaas afgesloten. Winkeliers rondom en aan het plein merken daarvan dagelijks de onplezierige gevolgen en diverse winkels staan mede hierdoor leeg. Activiteit op het plein ontbreekt. Daarbij nam overlast van hangjongeren fors toe omdat sociale controle afnam.

Stichting Centrum Management Heerlerheide, sociale woningcorporatie Weller en de ondernemers bereiden momenteel een stuk voor waarin diverse verbetervoorstellen staan. Voorstellen gericht aan burgemeester en wethouders. De heer Kuchnio hield tijdens de raadscommissievergadering, ten overstaan van diverse Heerlense politici en enkele leden van het college, een pleidooi voor het als vanouds toelaten van verkeer op het plein. Mede om daarmee omliggende winkels van meer bezoekers te voorzien en de bereikbaarheid van direct omwonenden te verbeteren.

Hart-Leers pleitte inmiddels meer dan eens voor het weer kunnen parkeren op het plein en het terugbrengen van de levendigheid aldaar. ‘Wij staan ook vandaar pal achter deze hartenkreet uit Heerlerheide. Maak gratis parkeren op het plein weer mogelijk en handhaaf gratis parkeren in Heerlerheide. Ook in de omliggende koopcentra van Brunssum, Hoensbroek en Landgraaf geldt immers vrij parkeren.’

Wij pleiten voor behoud van gratis parkeren overal waar parkeren nu gratis is (zoals ook in Heerlerheide het geval) en voor forse verlaging van parkeertarieven in Heerlen centrum. Daar stegen de parkeertarieven (binnen 2 jaar) met maar liefst 80%.

Burgemeester en wethouders delen nu kennelijk ook de mening om parkeren op het Corneliusplein toe te staan. Dit lijkt, gelukkig, nu niet langer onbespreekbaar.