Burgemeester en wethouders weigeren vergunning nieuwe Aldi vestiging Hoensbroek

Ook de komst van een nieuwe Aldi vestiging in Hoensbroek lijkt door burgemeester en wethouders gedwarsboomd. Dat blijkt uit het (college)besluit waarin burgemeester en wethouders een vergunning hiervoor weigeren.

Heerlen lijkt daarmee op ramkoers met Aldi. Te meer omdat ook de komst van een nieuwe Aldi supermarkt aan het Groene Boord (hoek Klompstraat) erg moeilijk en stroperig verloopt. Enkele jaren geleden kreeg ook een nieuw te bouwen Aldi vestiging aan de Bredastraat (MSP) een afwijzing van het stadsbestuur.

Wat Hoensbroek betreft gaat het om de voormalige meubelwinkel aan de Akerstraat-Noord. Een grote winkelruimte die al geruime tijd leegstaat. In hartje Heerlen gaat het om een Arcus vestiging die zou worden gesloopt om de komst van een nieuwe Aldi supermarkt mogelijk te maken. Het een en ander daar in samenhang met de komst van een grootschalig Wellnesscentrum. Een fraai initiatief dat inmiddels, mede vanwege bestuurlijke stroperigheid en de lange duur om tot een beslissing te komen, zijn heil -helaas- waarschijnlijk elders zal moeten zoeken.

Hart-Leers vraagt om inzage in het Aldi dossier en wil graag weten wat ook in deze kwestie concreet speelt.